16 Φεβ 2011

Ο Μπέζος ... διοικητής σε στρατόπεδο.

Ο Γιάννης Μπέζος, διοικητής.
Δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια μετά που ντύθηκε στα στρατιωτικά, υποδυόμενος τον ... απολαυστικό σμήναρχο Επαμεινώνδα Κάκαλο στη σειρά του ΑΝΤ1 "Της Ελλάδος τα Παιδιά" , ο Γιάννης Μπέζος τα ξαναφορά για να παίξει όμως σε ένα πολύ διαφορετικό ρόλο σε μια πολύ διαφορετική δουλειά από την ανάλαφρη εκείνη κωμική σειρά.  Θα υποδυθεί ένα διοικητή στρατοπέδου στον Έβρο, σε μια κινηματογραφική ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη "Το Ταγκό των Χριστουγέννων".

Ο Αντίνοος Αλμπάνης: στρ/της Λαζάρου.
Ο ρόλος που θα υποδυθεί ο Γιάννης Μπέζος δεν είναι ωστόσο ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας. Τον κεντρικό ρόλο, ένα νεαρό, ευαίσθητο στρατιώτη από την Αθήνα, θα υποδυθεί ο Αντίνοος Αλμπάνης. Τον στρατιώτη αυτόν θα υποχρεώσει ένας υπολοχαγός της μονάδας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Γιάννης Στάνκογλου, να τον μάθει μέσα σε 2 ημέρες ταγκό, ώστε  να εντυπωσιάσει  στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν τη γυναίκα του διοικητή (Γιάννη Μπέζου), με την οποία είναι ερωτευμένος και την οποία αργότερα θα αφήσει και ... έγκυο.  Όμως ο στρατιώτης είναι πολύ άρρωστος και καθώς ο υπολοχαγός τον υποβάλλει στην εξαντλητική ταλαιπωρία να ...χορεύει μαζί του ατέλειωτες ώρες ταγκό, χάνει τις αισθήσεις του. Ο υπολοχαγός του δίνει το φιλί της ζωής και κάπου εκεί θα ακολουθήσει μια μεμονωμένη ομοφυλοφιλική εμπειρία μεταξύ του υπολοχαγού και του στρατιώτη, η οποία ωστόσο θα σημαδέψει τον τελευταίο για όλη του τη ζωή.
Γιάννης Στάνκογλου: υπλγος Καραμανίδης

Πολύ καλό το μυθιστόρημα. Ελπίζουμε να είναι εξίσου καλή και ταινία. Η υπόθεση του μυθιστορήματος είναι η εξής:

Η ιστορία συμβαίνει μέσα σε δύο ημέρες από το παρόν και τρεις ημέρες από το παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της τωρινής προπαραμονής και παραμονής των Χριστουγέννων, ο Λάζαρος Λαζάρου πενθεί τον εαυτό του και τα διά παντός χαμένα του χρόνια, καθώς οι γιατροί ανακάλυψαν πάνω του μια ανίατη αρρώστια και του δίνουν μόνο μερικές ημέρες ζωής... Επιστρέφοντας με τη μνήμη του στα Χριστούγεννα του 1970, ο ήρωας θυμάται ένα άλλο, επίσης οδυνηρό πένθος:  τον εγκλεισμό του στο στρατόπεδο του Εβρου την ώρα που ο πόθος και το πάθος για ζωή έξω από τα τείχη φουντώνουν και καλπάζουν, επισκιάζοντας ακόμη και το γεγονός ότι η μάνα του αργοπεθαίνει χιλιόμετρα μακριά του, στο οικογενειακό τους σπίτι, στην Αθήνα.

Ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης
Την απελπιστική αυτή κατάσταση έρχεται να επιβαρύνει ο υπολοχαγός Καραμανίδης, που φλογισμένος από έρωτα για τη γυναίκα του διοικητή ζητάει από τον Λάζαρο Λαζάρου να του μάθει τανγκό μέσα σε δύο νύχτες, προκειμένου να καταπλήξει την αγαπημένη του στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή η οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς στο στρατόπεδο. Από το σημείο αυτό και πέρα τα πράγματα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα: ο Καραμανίδης σώζει τον Λάζαρο Λαζάρου από την εξάντληση την οποία του προξενούν η πολύωρη αϋπνία και τα ατέλειωτα μαθήματα τανγκό δίνοντάς του το φιλί της ζωής, σπεύδει να δημιουργήσει μια ακαριαία αλλά καρπερή σχέση με τη γυναίκα του διοικητή και εν συνεχεία τα ίχνη του εξαφανίζονται οριστικά λίγο πριν από την πτώση της χούντας.

Επιστρέφοντας στον παρόντα χρόνο, ο Λάζαρος Λαζάρου  θα πέσει τυχαία πάνω στο παιδί του εξαφανισμένου υπολοχαγού και της γυναίκας τού νεκρού πλέον διοικητή, ένα μόλις βήμα πριν από το δικό του θάνατο. Και τι συμβαίνει τότε, σ αυτή την τόσο απροσδόκητη συνάντηση; Η απάντηση ... επί της μεγάλης οθόνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου