19 Φεβ 2011

Στον πολιτικό στίβο η Ειρήνη Χαραλαμπίδου και ... δεν "Το Συζητάμε"!


Υποψήφια Βουλευτής του ΑΚΕΛ πλέον η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, σταματά την εκπομπή της στο ΡΙΚ και ρίχνεται στην προεκλογική μάχη. Η εκπομπή «Το Συζητάμε»  της περασμένης Δευτέρας ήταν η τελευταία («ίσως προσωρινά ίσως μόνιμα» όπως λέει και η ίδια), καθώς η συνέχισή της θα ήταν δεοντολογικά ασύμβατη με την υποψηφιότητά της.

Οι πολιτικές οικογενειακές της καταβολές προέρχονται από το ΔΗΚΟ, όμως η ίδια σιγά σιγά, καθώς στράφηκε επαγγελματικά στην τηλεόραση από την ψυχαγωγία στην ενημέρωση και καθώς ολοένα και περισσότερο εμβάθυνε στη μελέτη και ανάλυση των πολιτικών πραγμάτων, αντελήφθη ότι η απορριπτική γραμμή του ΔΗΚΟ δεν της έδινε απαντήσεις ως προς το πώς θα επανενωθεί αυτή η πατρίδα και πώς θα σταματήσει να ελέγχεται στρατιωτικά το ένα τρίτο της Κύπρου από την Τουρκία. Η πολιτική της άποψη αποτυπώνεται εξάλλου εύγλωττα στο βιβλίο της «Οι Λευκές Σελίδες του Κυπριακού» που μόλις πρόσφατα παρουσιάστηκε επίσημα, με ομιλητή τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καθώς είχε να επιλέξει ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και στο ΔΗΣΥ (πολιτικούς χώρους που εκφράζουν την πολιτική της επανένωσης της Κύπρου), η Ειρήνη Χαραλαμπίδου επέλεξε το κόμμα της Αριστεράς.


Την αναστολή της μετάδοσης της εκπομπής της ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη και η ίδια, με ένα σύντομο σημείωμα, από την προσωπική της ιστοσελίδα στο facebook, ενώ σήμερα αναμένεται να επανέλει με περισσότερες λεπτομέρειες. Στο σημείωμά της περασμένης Πέμπτης λέει:

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το "Το Συζητάμε" σταματά ίσως προσωρινά , ίσως μόνιμα, αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να γνωρίζω. Τα τελευταία χρόνια έδωσα πολλές μάχες από το βήμα εκείνο και άλλες τόσες παρασκηνιακά. Ήλθε όμως η στιγμή να αλλάξω πεδίο μάχης. Ήμουν ιδιαίτερα φορτισμένη τη Δευτέρα γιατί το "Το Συζητάμε" δεν ήταν απλά ένα πρόγραμμα για μένα. Ελπίζω να δείξετε κατανόηση για την απόφαση που πήρα και να με στηρίξετε στο νέο δρόμο που επέλεξα να ακολουθήσω. Σας ενημερώνω, γιατί έκρινα ότι θα ήταν πολύ άτσαλο εκ μέρους μου  να σας αφήσω να  με ψάχνετε άσκοπα στους δέκτες σας τη Δευτέρα. Περισσότερες πληροφορίες θα είμαι σε θέση να σας δώσω το Σάββατο.


Χθες Παρασκευή η Ειρήνη Χαραλαμπίδου έβαλε στη σελίδα της ένα σκίτσο του σκιτσογράφου Πάμπου Μιτίδη, που αποτυπώνει εύστοχα, έξυπνα και με πολύ χιούμορ την επικαιρότητα της χθεσινής ημέρας, που ήταν ο πολιτικός απόηχος από την πρόθεση της Βουλής να δεσμεύσει τον Πρόεδρο Χριστόφια να υποβάλει αίτηση η Κύπρος για ένταξη στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» (το στρατιωτικό σκέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου