17 Φεβ 2011

Ντροπή μας!


Είδαμε χθες στα δελτία ειδήσεων τα επεισόδια που προκάλεσαν εξωσχολικοί βαλτοί στο λύκειο της Βεργίνας.  Η γνώμη μας, όσο σκληρή κι ακουστεί, είναι ότι οι λόγοι που λέγονται για να δικαιολογήσουν την νοοτροπία που κρύβεται πίσω από τέτοιες επιθετικές πράξεις Κυπρίων εναντίον ξένων ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, είναι απλά η προσπάθεια μας να ωραιοποιήσουμε το τέρας του ρατσισμού και του φασισμού που αναθρέψαμε μέσα μας. Μέσα στην κοινωνία μας, μέσα στην νοοτροπία μας, μέσα στην ψυχή μας.

Κρίμα γιατί, τότε που ήμασταν κι εμείς φτωχοί και δεν είχαμε στον ήλιο μοίρα, τότε που ξενιτεύονταν οι νέοι της Κύπρου να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί κάτω από άλλους ουρανούς, κάτω από σκληρές ως απάνθρωπες συνθήκες, τότε ήμασταν πολύ πιο ανοιχτόκαρδοι, πολύ πιο φιλόξενοι σαν λαός στο σύνολο αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά. Ήταν τότε που παινευόμασταν για τη φιλοξενία μας.
Ντροπή μας και που ατιμάζουμε την ματοβαμμένη
ελληνική σημαία σε εκδηλώσεις τύπου Κου Κλουξ Κλαν!

Στα χρόνια που ακολούθησαν την Ανεξαρτησία, μας έφαγε το άππωμα! Πέσαν πάνω μας τα πολλά λεφτά και τρελαθήκαμε. Από φτωχοί και μετανάστες γίναμε αλαζονικοί αφεντάδες. Γυρεύουμε ... μαύρους να τους δέρουμε! «Να έρχονται εδώ και να σέβονται το ψωμί που τους δίνουμε», λέμε για να δικαιολογήσουμε το ξέσπασμα της παλιάς μας καταπίεσης πάνω τους! Μα τι σημαίνει να μας σέβονται; Όταν έρχονται εδώ, μαθαίνουν τη γλώσσα μας, δουλεύουν κυριολεκτικά για θκυο μπακκίρες και προσπαθούν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους με αυτές τις θκυο μπακκίρες, τι άλλο απαιτούμε επιτέλους να κάνουν;

Σκέφτηκε ποτέ κανείς από εμάς τους καλοβολεμένους ή κανένα από τα βουτυρόπαιδα που πήγαν χθες να δείρουν τις ανυπεράσπιστες Παλαιστίνιες κορούδες, την ώρα που απολαμβάνουμε τις ανέσεις μας ότι αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν εδώ για να βρουν ένα κομμάτι ψωμί να ζήσουν, ζουν ανάμεσα μας σε συνθήκες φτώχειας; Έχουμε λέει και Κύπριους φτωχούς; Ε και; Είπε κανείς να μείνουν νηστικοί οι Κύπριοι για να φάνε οι ξένοι; Το κράτος οφείλει και στις δύο περιπτώσεις να απλώσει χέρι βοήθειας.  Το κράτος οφείλει να βάλει μια τάξη στο θέμα των ξένων και της λαθραίας ή νόμιμης παρουσίας τους εδώ και όχι να ξεσπούμε εμείς πάνω τους δείχνοντας ότι είμαστε ο πιο φασίστας λαός της Ευρώπης! Ναι, να έρχονται κάτω από όρους και προϋποθέσεις, ναι να σέβονται τους νόμους αυτής της χώρας και την νοοτροπία μας, αλλά εμείς πλέον συμπεριφερόμαστε τόσο δεσποτικά απέναντί τους, λες και έχουμε μέσα μας μαζεμένο κόμπλεξ αιώνων, που γύρευε την αφορμή να ξεσπάσει σαν λάβα εναντίον των πιο αδύναμων!

Κατεβαίνουμε στους δρόμους και κάνουμε διαδηλώσεις εναντίον των ξένων, επειδή ξοδεύουμε πάνω τους 15 εκατομμύρια το χρόνο, όταν πετάμε 150 εκατομμύρια στο βρόντο για σπατάλες και για μίζες! Αυτά είναι γνωστά, τα ξέρουμε όλοι, αλλά τα ανεχόμαστε! Ανεχόμαστε να μας τρώνε δεκάδες εκατομμύρια οι Κυπραίοι μιζαδόροι και κομπιναδόροι που κατά καιρούς μας κυβερνούν (από όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως) χωρίς να έχουμε κάνει ποτέ ούτε μια πορεία, ούτε να έχουμε ποτέ κάνει έστω και μία πράξη διαμαρτυρίας. Μας έφαγαν όλα μας τα λεφτά στο χρηματιστήριο και δεν βγάλαμε κιχ! Τα εκατομμύρια που τρώγονται σε μίζες τα ξέρουμε αλλά κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Την ίδια στιγμή θέλουμε να κόψουμε το ένα κομμάτι ψωμί που δίνουμε στον φτωχόκοσμο.

Ποιοι μας κουρδίζουν να γινόμαστε τέτοιοι; Μα ποιοι άλλοι; Οι πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας, που χρόνια τώρα απομυζούν σαν τσιμπούρια το αίμα αυτού του λαού. Αυτοί που μοίρασαν την Κύπρο και τώρα δεν θέλουν πίσω την άλλη μισή, προτιμούν να την δώσουν στην Τουρκία, επειδή καλοβολεύτηκαν 40 χρόνια τώρα με τα καλά της κοιλιάς τους και δεν θέλουν να ρισκάρουν να χάσουν ούτε και μία δεκάρα! Δεν θέλουν να βάλουν και τους Τουρκοκύπριους μέσα στα πόδια τους, μήπως και χάσουν τα χρυσά κουτάλια της εξουσίας. Αυτοί που στις ιδιωτικές τους συζητήσεις λένε ότι δεν θέλουν να πάρουμε πίσω ούτε καν την Αμμόχωστο, διότι θέλει πολλά λεφτά, λένε, για να ξαναχτιστεί! Οπότε, ...δώστε την κι αυτή στην Τουρκία! Λοιπόν, αυτοί οι μασκαράδες είναι οι ίδιοι που βγαίνουν και κουρντίζουν το λαό να ξεσηκώνεται εναντίον των ξένων. Είναι αυτοί, οι μιζαδόροι, οι πολιτικώς και άλλως πως απατεώνες, που θεωρούν ως το μεγαλύτερο ιδανικό του ανθρώπου την γεμάτη πούγκα! 

Φτου μας! Ζούμε τη μεγαλύτερή μας ξεφτύλα σαν λαός κι αν δεν συνέλθουμε γρήγορα, θα φάμε ένα χαστούκι από την θεία δίκη, χειρότερο από εκείνο που φάγαμε το 1974.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου