15 Φεβ 2011

Θα φυλακιστεί ο Μπερλουσκόνι;

Ποινές φυλάκισης από 4 μέχρι και 12 χρόνια επισύρουν οι κατηγορίες (αν αποδειχτούν φυσικά) που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και μεγιστάνας των ΜΜΕ Σύλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος κλήθηκε ήδη να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, στις 6 Απριλίου, για την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης.
   
Η μία από τις σοβαρότατες κατηγορίες λέει ότι ο πρωθυπουργός πλήρωσε για να κάνει σεξ με ανήλικο (17χρονο) κορίτσι, ενώ μια άλλη αφορά κατάχρηση εξουσίας: ότι δηλαδή εκμεταλλεύτηκε το αξίωμά του διατάζοντας την αστυνομία να αφήσει ελεύθερο το ίδιο κορίτσι, όταν συνελήφθηκε για κλοπή!

Τόσο  ο Μπερλουσκόνι όσο και η 17χρονη τότε και 18χρονη τώρα χορεύτρια νυχτερινού club αρνούνται τις κατηγορίες περί πληρωμένου σεξ, όμως ο ... σεξουλιάρης πρωθυπουργός έχει και προηγούμενα: Λέγεται ότι πήγε ξανά στο παρελθόν με (άλλη) 17χρονη επ’ αμοιβή, ενώ σε μια άλλη περίπτωση μια ...μοντέλα έβγαλε στη φόρα κασέτα στην οποία ακουγόταν η φωνή του σε ... ερωτικές περιπτύξεις μαζί της. Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη σύζυγο του Μπερλουσκόνι, η οποία αποφάσισε να ζητήσει διαζύγιο.

Οι διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων γυναικών τις τελευταίες ημέρες σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας, δεν ήταν αρκετός λόγος για τον Σύλβιο να υποβάλει την παραίτησή του, καθώς ο ίδιος και οι υποστηρικτές του δηλώνουν ότι όλη αυτή η ιστορία υποκινείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Πάντως έχει γραφτεί στα διεθνή ΜΜΕ ότι στη δίκη του πρωθυπουργού θα λάβουν μέρος 3 γυναίκες δικαστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου