15 Φεβ 2011

ΓΥΜΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ: Άλλαξαν ημέρα και είδαν ...φως!

Απόλυτα σωστή ήταν η κίνηση του Mega Κύπρου να μετακινήσει το ένα από τα δύο επεισόδια της επιτυχημένης του σειράς «Γυμνοί Άγγελοι» από την Πέμπτη στη Δευτέρα. Η σειρά του ΑΝΤ1 «Ελένη η Πόρνη» ήταν ... too hard to die και οι Γυμνοί Άγγελοι δεν τα έβγαζαν πέρα. Ο ένας από τους δύο πνεύμονες της σειράς κινδύνεψε να ... καταστραφεί. Η μετακίνησή του επεισοδίου στη Δευτέρα, όχι μόνο το απελευθέρωσε από την ... Πόρνη, αλλά του έδωσε και ένα πολύ ισχυρό lead in από «Το Νησί».
Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι  μέσος όρος τηλεθέασης του χθεσινοβραδινού επεισοδίου ξεπέρασε το 35%!
Η ταλαντούχα νέα ηθοποιός Κρίστη Παπαδοπούλου.
Η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο «Μεσηβρινή Παράσταση» της Άντρης Πολυδώρου (γνωστής κυρίως από το μυθιστόρημά της «Οι Γενιές της Σιωπής»). Η ίδια η συγγραφέας γράφει και το σενάριο της σειράς, όπως εξάλλου έκανε και με την τηλεοπτική μεταφορά των Γενιών της Σιωπής στο ΡΙΚ. Παρόλο που η διεύθυνση του Mega κυριολεκτικά ... άλλαξε τα φώτα στην υπόθεση της σειράς με στόχο να βρει τρόπους να ανεβάσει την τηλεθέαση της, τα γεγονότα που αναφέρονται στο βιβλίο «Μεσημβρινή Παράσταση» είναι πραγματικά και συνέβησαν πριν από 40 χρόνια, σε μια ιστορία που συγκλόνισε τότε ολόκληρη την Κύπρο.

Με αρκετούς καλούς ηθοποιούς ανάμεσα στους οποίους και οι Τόνυ Δημητρίου, Χρήστος Γιάνναρης, Άννα Μονογιού, Αλέξανδρος Σταύρου, με μια όμορφη και ταλαντούχα νέα ηθοποιό, την Κρίστη Παπαδοπούλου, στον κεντρικό ρόλο, οι Γυμνοί Άγγελοι είναι η μια από τις 4 (ναι μόνο 4 από τις 10) νέες σειρές που ξεκίνησαν φέτος και πήγαν από καλά έως πολύ καλά (οι άλλες τρεις είναι: Η «Ελένη η Πόρνη», «Στην Άκρη του Παράδεισου» και «Βήματα στην Άμμο»). Όλες οι άλλες (μιλάμε για τις νέες φετινές σειρές πάντα) δεν πήγαν όπως θα ήθελαν οι σταθμοί και οι δημιουργοί τους.

Παρά την επιτυχία της, η σειρά αυτή, όπως και η ... αντίπαλη «Ελένη η Πόρνη», έχουν ημερομηνία λήξεως στο τέλος αυτής της σεζόν, αφού η ιστορία των βιβλίων, στα οποία βασίστηκαν, τελειώνουν. Ελπίζουμε ότι δεν θα πάνε και σε δεύτερο κύκλο, γιατί αν γίνει αυτό, απλά θα έχουν ξεφύγει από το αρχικό στόρι και θα γίνουν ... σαπουνόπερες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου